RLS en yoga

RLS en Yoga

Yoga en het RLS syndroom

Het Restless Legs Syndroom (RLS) gaat vaak ten koste van een goede nachtrust. Dit kan leiden tot vermoeidheid en slaapgebrek. De RLS sokken van Stringenergy dragen bij aan de normale overdracht van signalen tussen je zenuwcellen. Daarmee brengen de sokken je benen op natuurlijke wijze tot rust, en bevorderen ze de nachtrust.

RLS en stress

Zelf heb je misschien ook al gemerkt dat (emotionele) stress je RLS klachten kunnen verergeren. Veel RLS patiënten merken dat zij tijdens drukke of moeilijk periodes in hun leven meer last krijgen van hun rusteloze benen.

Yoga

Met yoga oefeningen vang je twee vliegen in één klap: yoga heeft een kalmerend effect op je geestelijk welzijn en daarmee dus ook op je rusteloze benen. Daarnaast is aangetoond dat rek en strek oefeningen een kalmerend effect hebben op RLS klachten.

In het filmpje hieronder laat yoga lerares Niki Wibrow een paar makkelijke yoga oefeningen zien die je thuis kunt uitproberen. Vergeet tijdens de oefeningen niet je RLS sokken te dragen voor het beste resultaat. Probeer de oefeningen steeds op een vast tijdstip te doen, het liefst net voordat je gaat slapen. Een slaapritueel voordat je naar bed gaat zorgt ervoor dat je hersenen en lichaam zich kunnen voorbereiden om in slaap te vallen.

Rustgevende groet en wij horen graag jullie ervaringen!