Veel mensen hebben last van rusteloze benen (ook wel Restless Legs Syndroom of RLS genoemd). De oorzaak van deze aandoening is niet altijd duidelijk. Dit maakt het moeilijk om medicijnen te ontwikkelen voor de behandeling van onrustige benen. Lees op deze pagina alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van rusteloze benen en medicatie.

Hoe herken je rusteloze benen?

Wanneer je last hebt van rusteloze benen, dan ervaar je een vervelend gevoel, tintelingen of kriebel in de onderbenen. Vaak gaat dit gepaard met een onbedwingbare drang om de benen te bewegen. Door de benen te bewegen verdwijnt het vervelende gevoel even. Helaas komt het vervelende gevoel meestal snel weer terug.

Wanneer treden RLS klachten op?

De meeste mensen krijgen ’s avonds of ’s nachts last van rusteloze benen, maar de klachten kunnen ook overdag optreden. Veel mensen met onrustige benen ervaren tijdens de slaap schokkende bewegingen in de benen en soms ook de armen (Periodic Limb Movement Disorder, PLMD). Hierdoor worden zij meerdere malen per nacht wakker, wat kan leiden tot slaapgebrek en slaperigheid overdag.

Restless legs en medicatie

Op dit moment zijn er nog geen officieel goedgekeurde medicijnen voor rusteloze benen te krijgen die specifiek zijn bedoeld voor de behandeling van het restless legs syndroom. Daarom krijgen de meeste RLS-patiënten medicijnen voorgeschreven die eigenlijk zijn bedoeld voor de behandeling van andere ziekten, zoals Parkinson en epilepsie. Het nadeel van deze medicijnen is echter dat ze vervelende bijwerkingen kunnen hebben, zoals dufheid en een gedesoriënteerd gevoel. Bovendien zijn deze medicijnen vaak slechts tijdelijk of zelfs helemaal niet effectief in het behandelen van rusteloze benen.

Nieuwe inzichten voor de behandeling van RLS

Recent onderzoek heeft aangetoond dat er bij mensen die aan RLS lijden vaak sprake is van een tekort aan dopamine. Toch is gebleken dat een lage dopaminespiegel slechts een deel van de oorzaak is. Daarom is er verder onderzoek gedaan naar mogelijke afwijkingen op het gebied van neurotransmitters. En wat blijkt? Op MRI-scans van mensen met RLS zijn opvallende hoge hoeveelheden glutamaat te zien, dit is een zeer belangrijke neurotransmitter die je alertheid, de mate van bewustzijn en ook je slaap reguleert.

Medicijnen om de hoeveelheid glutamaat in je lichaam te verlagen, waaronder Gabapentine (Neurontin), worden al langer ingezet bij de behandeling van onder andere epilepsie. Er zijn echter nog onvoldoende wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar deze nieuwe behandelmethode, waardoor rusteloze benen op dit moment vaak nog behandeld wordt met medicatie die de hoeveelheid dopamine verhoogt. Bovendien geldt ook bij het gebruik van Gabapentine dat deze vervelende bijwerkingen tot gevolg kan hebben.

Rusteloze benen behandelen zonder medicatie

Om het vervelende gevoel van rusteloze benen tegen te gaan, biedt Stringenergy.com een natuurlijke én effectieve oplossing: RLS sokken. Deze sokken zijn speciaal ontwikkeld om onrustige benen tegen te gaan. Het voordeel van RLS sokken ten opzichte van medicatie is dat ze een gerichte oplossing bieden voor de klachten. Je hoeft dus geen geneesmiddelen te gebruiken die bedoeld zijn voor andere aandoeningen. Bovendien is er geen sprake van vervelende bijwerkingen.

Hoe werken RLS sokken?

Iedere cel in ons lichaam bestaat uit energie, ieder met een eigen trillingsfrequentie. Deze frequenties worden beïnvloed door een aantal factoren, zoals je lichamelijke gezondheid, je emoties en gedachten. Wanneer de frequenties in ons lichaam niet in balans zijn, kunnen er klachten ontstaan. In samenwerking met laboratoria in Duitsland is Stringenergy erin geslaagd om frequenties die voorkomen in de natuur, toe te passen in natuurlijke materialen. Dit doen we met behulp van trillingstechnologie (string theory). Het resultaat zijn onze RLS sokken, die bijdragen aan de optimale overdracht van signalen tussen zenuwcellen. Hierdoor brengen de sokken onrustige benen op natuurlijke wijze tot rust, en bevorderen ze de nachtrust.

Stringenergy RLS sokken voor de behandeling van onrustige benen

RLS sokken

€ 39,75 per paar

 • RLS slokken bevorderen een goede nachtrust
 • Geschikt voor gevoelige voeten
 • Effectief middel tegen rusteloze benen
 • Een natuurlijke oplossing
 • Direct effect: vanaf het eerste gebruik
 • Leverbaar in maat 35 – 48

Let op: RLS sokken in de maten 35 – 45 zijn gemaakt van bamboe en RLS sokken in de maten 46 – 48 zijn gemaakt van katoen.

Meer tips tegen onrustige benen

Als aanvulling op het dragen van RLS sokken zijn er een aantal dingen die je kunt doen – of juist moet laten – om de last van rusteloze benen en pijnlijke voeten te verminderen of zelfs te voorkomen:

Do’s bij RLS

 • Voldoende water drinken
 • Regelmatig bewegen
 • Op tijd naar bed
 • Rek- en strekoefeningen

Don’ts bij RLS

 • Koffie of cola drinken
 • Smartphone gebruiken voor slapengaan
 • Roken
 • Alcohol drinken

Meer informatie

Heb je last van rusteloze benen en wil je er iets tegen doen? Neem dan contact op met Stringenergy. We vertellen je graag alles over onze RLS sokken. Je kunt ons telefonisch bereiken via 072-8888 998 of een bericht sturen via het contactformulier.