Veel zwangere vrouwen hebben last van rusteloze benen. Hoewel de aandoening – ook wel restless legs syndroom genoemd – vrij onschuldig is, wordt deze als erg vervelend ervaren. Lees op deze pagina alles over zwangerschap en rusteloze benen én wat de oplossing is voor jouw onrustige benen.

Wat zijn rusteloze benen?

Wanneer je last hebt van rusteloze benen, dan tintelen, jeuken of kriebelen ze. Om van deze jeuk of tinteling af te komen voel je de drang om je benen te bewegen. Door het bewegen raak je het vervelende gevoel tijdelijk kwijt. Maar helaas: zodra je stopt met bewegen, komt het vervelende gevoel gewoon weer terug.

Wanneer heb je last van rusteloze benen?

De meeste mensen krijgen last van rusteloze benen wanneer ze willen rusten. ’s Avonds op de bank, tijdens een lange vlucht of autorit en net voor het slapengaan. In sommige gevallen is het gevoel zo hevig dat je er niet van kunt slapen. De meeste klachten heb je dus ’s avonds of ’s nachts, maar rusteloze benen treden ook zeker overdag op.

Restless legs en zwanger

Je hebt het meest last van rusteloze benen wanneer je ongeveer zeven maanden zwanger bent, oftewel in het derde trimester. Ook tijdens het eerste trimester kun je al last hebben van jeuk, tintelingen of een onrustig gevoel in je benen.

Na de zwangerschap

Hoewel de meeste vrouwen direct na de bevalling geen last meer hebben van rusteloze benen, is dit lang niet bij iedereen het geval. Gelukkig verdwijnen de klachten meestal na de eerste maand.

De oplossing voor rusteloze benen

Heb jij ook last van rusteloze benen tijdens de zwangerschap? Om het vervelende gevoel van restless legs tegen te gaan, biedt Stringenergy.com een natuurlijke én effectieve oplossing: RLS sokken. Deze sokken zijn speciaal ontwikkeld om rusteloze benen tegen te gaan.

Hoe werkt het?

Het leven op aarde hangt samen met energie en frequenties. Zo ook ons lichaam. De elektrische frequenties die ons lichaam rijk is, zijn meetbaar en vertellen iets over onze gezondheid. Wanneer we klachten ervaren, dan komt dit vaak doordat de frequenties niet in balans zijn.
Stringenergy heeft door jarenlang onderzoek een technologie ontwikkeld waarmee de frequenties die voorkomen in de natuur, kunnen worden toegepast in natuurlijke materialen. Dit doen we met behulp van trillingstechnologie (string theory). Het resultaat zijn onze RLS sokken, die bijdragen aan het herstellen van de reflexen en motoriek van zowel je lichaam als geest.

Stringenergy RLS sokken voor de behandeling van onrustige benen

RLS sokken

€ 39,75 per paar

 • RLS slokken bevorderen een goede nachtrust
 • Geschikt voor gevoelige voeten
 • Effectief middel tegen rusteloze benen
 • Een natuurlijk alternatief
 • Direct effect: vanaf het eerste gebruik
 • Leverbaar in maat 35 – 48

Let op: RLS sokken in de maten 35 – 45 zijn gemaakt van bamboe en RLS sokken in de maten 46 – 48 zijn gemaakt van katoen.

Meer tips tegen onrustige benen

Als aanvulling op het dragen van RLS sokken zijn er een aantal dingen die je kunt doen – of juist moet laten – om de last van rusteloze benen en pijnlijke voeten te verminderen of zelfs te voorkomen:

Do’s bij RLS

 • Voldoende water drinken
 • Regelmatig bewegen
 • Op tijd naar bed
 • Rek- en strekoefeningen

Don’ts bij RLS

 • Koffie of cola drinken
 • Smartphone gebruiken voor slapengaan
 • Roken (dit deed je natuurlijk al niet meer)
 • Alcohol drinken (dit deed je uiteraard ook al niet meer)

Meer informatie

Heb je last van rusteloze benen en wil je er iets tegen doen? Neem dan contact op met Stringenergy. We vertellen je graag alles over onze RLS sokken. Je kunt ons telefonisch bereiken via 072-8888 998 of een bericht sturen via het contactformulier.