Stringenergy krijgt regelmatig de vraag of de RLS sokken echt altijd en bij iedereen werken. Het antwoord op deze vraag is “ja, in principe wel”. Maar afhankelijk van de vorm van RLS (primair of secundair) die je hebt kun je baat hebben bij een andere gebruikswijze van de RLS sokken. Op deze pagina lees je hier meer over én geven we je graag een aantal tips over hoe de sokken je je klachten in jouw specifieke situatie kunt verhelpen.
De eerste vraag: heb ik RLS?
Je hebt last van rusteloze benen. Misschien ben je al naar de huisarts geweest met de vraag “heb ik RLS”? Omdat er geen laboratoriumtest bestaat om RLS vast te stellen zal je huisarts de diagnose RLS stellen op basis van je klachten. De International Restless Legs Syndrome Study Group heeft in 2012 de criteria voor de diagnose van restless legs aangepast. Voor de diagnose restless legs moet aan 5 criteria worden voldaan.
Ik heb de diagnose RLS gekregen. Wat nu?
Nadat de diagnose RLS is gesteld is je volgende vraag waarschijnlijk wat je kunt doen om je klachten te verhelpen. Omdat er nog weinig bekend is over de onderliggende oorzaken van RLS bestaan er nog geen officieel goedgekeurde medicijnen die specifiek zijn bedoeld voor de behandeling van onrustige benen. Daarom krijgen de meeste patiënten medicijnen voorgeschreven die eigenlijk zijn bedoeld voor andere aandoeningen, waaronder de ziekte van Parkinson en epilepsie. Het nadeel van deze medicijnen is echter dat ze vervelende bijwerkingen kunnen hebben.
RLS sokken: een natuurlijke oplossing. Maar geldt dat voor iedereen?
Misschien ben je op zoek gegaan naar een natuurlijk alternatief en ben je terechtgekomen op de website van Stringenergy. Je leest over de werking van de RLS sokken en stelt jezelf de vraag: “zouden de sokken ook bij mij werken”? Zeker als je al van alles hebt geprobeerd is het natuurlijk begrijpelijk dat je je afvraagt of het echt zo eenvoudig kan zijn. Het antwoord op deze vraag is “ja, bij ruim 90% van de patiënten werken de RLS sokken direct de eerste avond”. Maar hoe zit dat dan bij de andere 10%?
Primaire en secundaire RLS
Er bestaan twee vormen van RLS: het primaire en het secundaire Restless Legs Syndroom. De primaire vorm van RLS wordt ook wel idiopathische RLS genoemd. Idiopathisch betekent een ziekte waarbij er geen aanwijsbare oorzaak is. Hiervan is sprake als de rusteloze benen niet in je familie voorkomen en wanneer er geen sprake is van een onderliggende ziekte. Bij deze vorm van RLS verhelpen de RLS sokken de klachten vrijwel altijd en volledig. De secundaire vorm van RLS wordt veroorzaakt door andere aandoeningen of factoren, bijvoorbeeld trombose, chemotherapie, medicijngebruik, schildklierproblemen, nierfunctiestoornissen, reumatische ziektes, en onderrug- of nekklachten.
Werken de RLS sokken ook bij secundaire RLS?
In veel gevallen werken de RLS sokken van Stringenergy ook wanneer er sprake is van de secundaire vorm van RLS. Omdat de klachten een andere oorzaak hebben dan bij primaire RLS kan het echter voorkomen dat de RLS sokken niet het gewenste resultaat bieden. Het goede nieuws is dat de RLS sokken je klachten alsnog kunnen verhelpen.
Gebruikswijze RLS sokken bij secundaire RLS
Om ervoor te zorgen dat de frequenties in de RLS sokken je zenuwcellen beter kunnen bereiken, is het belangrijk om de sokken zo dicht mogelijk in contact te brengen met de zenuwwortel in je rug. De zenuwwortel is een bundel zenuwen die rechtstreeks aftakt vanuit het ruggenmerg. Je rug telt evenveel zenuwwortels als wervels. Ze verlaten je ruggenmergkanaal via een opening tussen 2 wervels in. Elke wortel stuurt zijn zenuwvezels naar een welbepaald deel van je lichaam. Zo zijn de wortels van je halswervelzuil verantwoordelijk voor de bezenuwing van je armen, die van je borstwervels voor de bezenuwing van je borstkas en buik, en die van je lendenwervels vooral voor de bezenuwing van je benen.
Gebruikstips voor een optimale overdracht van signalen tussen zenuwcellen:
• Plaats één sok dubbelgevouwen op de onderrug. Houd de sok op zijn plaats door deze bijvoorbeeld onder het elastiek van je broek te plaatsen. Plaats tweede sok horizontaal onder je bedlaken ter hoogte van je schouders.
• Heb je last van rusteloze benen op de bank? Plaats dan één sok achter je nek en de andere sok dubbelgevouwen ter hoogte van je onderrug.
• Heb je last van opgezeten benen? Ook dit kan rusteloze benen veroorzaken. Plaats in dat geval beide sokken ter hoogte van de liezen.
De bovenstaande gebruikswijze zorgt ervoor dat de frequenties in de RLS sokken je zenuwcellen beter kunnen bereiken. Hierdoor verbetert de signaaloverdracht via de zenuwen (van en naar de hersenen) en komt het natuurlijk herstel van je lichaam weer op gang. Dit draagt bij aan het verminderen of zelfs volledig verhelpen van je RLS klachten.
Heb je een vraag? Of wil je graag persoonlijk advies over het gebruik van de RLS sokken of een ander Stringenergy product? Wij staan je graag te woord per mail of telefonisch op telefoonnummer 072-8888 998.
RLS sokken
€ 39,75 per paar
- RLS slokken bevorderen een goede nachtrust
- Geschikt voor gevoelige voeten
- Effectief middel tegen rusteloze benen
- Een natuurlijke oplossing
- Direct effect: vanaf het eerste gebruik
- Leverbaar in maat 35 – 48
Meer tips tegen onrustige benen
Als aanvulling op het dragen van RLS sokken zijn er een aantal dingen die je kunt doen – of juist moet laten – om de last van rusteloze benen en pijnlijke voeten te verminderen of zelfs te voorkomen:
Do’s bij RLS
- Voldoende water drinken
- Regelmatig bewegen
- Op tijd naar bed
- Rek- en strekoefeningen
Don’ts bij RLS
- Koffie of cola drinken
- Smartphone gebruiken voor slapengaan
- Roken
- Alcohol drinken
Meer informatie
Heb je last van rusteloze benen en wil je er iets tegen doen? Neem dan contact op met Stringenergy. We vertellen je graag alles over onze RLS sokken. Je kunt ons telefonisch bereiken via 072-8888 998 of een bericht sturen via het contactformulier.